Dolar/TL İçin endişelendiren tahmin: 2025 sonunda 43 TL olabilir

Morgan Stanley, dolar/TL kuru hakkında endişe verici bir tahminde bulundu. Yatırım bankasının yaptığı analizde, 2025 yılının sonuna kadar doların 43 TL seviyesine yükselebileceği öngörülüyor.

Morgan Stanley’in yayımladığı yeni raporla yeniden gündeme geldi. ABD’li yatırım bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) enflasyonu düşürme çabalarının Türk lirasını güçlendireceğini öngörüyor. Raporda, 2025 yılı sonunda dolar/TL kuru ile ilgili artış tahmininde bulunulması, piyasaların dikkatini çekti.

Uluslararası finans piyasalarının yakından takip ettiği Türkiye ekonomisi, Morgan Stanley’den önemli bir destek aldı. ABD’li yatırım bankası, yayınladığı raporda, TCMB’nin enflasyonu düşürmeye yönelik politikalarının TL’yi destekleyeceğini ve dolar/TL kurunun 2025 sonunda 43 seviyesinde olacağını tahmin etti.

TCMB FAİZ İNDİRİMİNDE YAVAŞLAYACAK

Morgan Stanley, “TCMB’nin 2025 ilk yarısında daha yavaş bir faiz indirim patikasına gireceği tahminimiz göz önüne alındığında, para biriminin tahvillerden daha cazip olduğuna inanmaya devam ediyoruz” dedi. Bu durum, yatırımcıların TL’ye olan güvenini artırabilirken, döviz kurlarındaki dalgalanmaların etkisini azaltma potansiyeline sahip.

Uzmanlar, Morgan Stanley’in bu tahmininin piyasalardaki olası yansımalarını ve TL’nin gelecekteki performansını dikkatle izleyeceklerini belirtiyor. Türkiye’nin ekonomik stratejilerinin, uluslararası yatırımcılar için önemli bir gösterge olacağı vurgulanıyor.

Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? En pahalı mahalleler açıklandı... Anadolu Efes, AB InBev'in Rusya iş kolundaki payını devralıyor Sucukta sakatat kullanımı tespit edildi BYD'nin Manisa'daki fabrika için tedarikçisi belli oldu