Ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak?

Enflasyon verileri için gözler TÜİK’e çevrildi. Ay sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, Ekim ayı enflasyon verilerinin ve faiz oranlarının açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Peki, Ekim ayı enflasyonu ne zaman açıklanacak? Hangi veriler beklentileri şekillendirecek?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon verilerini açıklamak için geri sayımı sürüyor. Ekim 2024 enflasyonunun, kira artış oranı ve 5 aylık enflasyon farkı gibi konuları etkilemesi bekleniyor. Peki, bu veriler işgücü piyasasını nasıl etkileyecek? Enflasyon, yaşam maliyetlerini ne ölçüde artıracak?

2024 EKİM AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK, enflasyon oranlarını her ayın 3'üncü günü ilan etmektedir. Bu yıl 3 Kasım’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, Ekim ayı enflasyon verilerinin 4 Kasım Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanması bekleniyor.

AÇIKLANAN SON ENFLASYON VERİLERİ

TÜİK verilerine göre, Ağustos ayında 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 64,91, yurt içi üretici fiyatları yüzde 46,23 artış göstermiştir. Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,47, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 1,68 artış kaydetmiştir. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 51,97, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 35,75 olarak gerçekleşmiştir.

Ekim ayı enflasyon verileri, ekonomik göstergeler ve piyasalar üzerinde önemli etkilere yol açacaktır.

Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? En pahalı mahalleler açıklandı... Sucukta sakatat kullanımı tespit edildi Anadolu Efes, AB InBev'in Rusya iş kolundaki payını devralıyor BYD'nin Manisa'daki fabrika için tedarikçisi belli oldu