McDonald's hisseleri düşüşte: Bakteri skandalı etkili oldu

McDonald's ürünlerinde bakterinin tespit edilmesi, şirketin hisselerinde önemli bir düşüşe yol açtı.

McDonald's'ın New York Borsası'ndaki hisseleri, ABD'nin 10 eyaletinde ürünlerinde bakterinin bulunmasının ardından TSİ 16.30 itibarıyla yüzde 7,4 oranında değer kaybederek 291,51 dolara düştü. Bu gelişme, tüketici güvenini olumsuz etkilerken, şirketin imajı üzerinde de olumsuz bir etki yarattı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) yapılan açıklamada, McDonald's'ın "Quarter Pounder" adlı hamburgerinde bakterinin tespit edildiği bildirildi. Bu durum, Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wisconsin ve Wyoming eyaletlerinde 49 kişinin hastalanmasına yol açtı. Hastalardan biri yaşamını yitirdi.

ÜRÜNLERİNDE KOLİ BASİLİ BAKTERİSİ TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, hamburgerlerde kullanılan sığır etinden yapılan köfte ve soğanın bakteriyi içerebileceği belirtildi. McDonald's, bazı eyaletlerde "Quarter Pounder" hamburgerlerinin satışını ve şüpheli malzemelerin kullanımını durdurma kararı aldı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

McDonald's Kuzey Amerika Tedarik Zinciri Şefi Cesar Pina, soruşturmanın ilk bulgularının hastalığın "Quarter Pounder" hamburgerinde kullanılan ve üç dağıtım merkezine hizmet veren tek bir tedarikçiden temin edilen dilimlenmiş soğanlarla bağlantılı olabileceğini açıkladı. Tüm yerel restoranlara bu ürünü tedariklerinden çıkarma talimatı verildi ve etkilenen bölgelerde dilimlenmiş soğan dağıtımı durduruldu.

McDonald's, "Quarter Pounder" hamburgerinin geçici olarak Colorado, Kansas, Utah ve Wyoming eyaletlerindeki restoranların yanı sıra Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico ve Oklahoma'nın bazı bölgelerindeki menülerden çıkarıldığını duyurdu. Şirket, müşteri güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almaya devam ediyor.

Prof. Dr. Fuat Keyman vefat etti Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? En pahalı mahalleler açıklandı... Sucukta sakatat kullanımı tespit edildi Anadolu Efes, AB InBev'in Rusya iş kolundaki payını devralıyor BYD'nin Manisa'daki fabrika için tedarikçisi belli oldu