Cumhuriyetle yaşıttı! Önce fabrika gitti, şimdi de adı satılıyor!
Türkiye’nin en eski tekstil fabrikalarından biri olan İpliksan AŞ’nin üretim tesislerinin ardından şimdi de tüm marka isimleri icradan satışa çıktı. Şirketin bugüne kadar tescil ettiği 17 marka 50 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişen rakamlardan toplu olarak satışa çıktı.
MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Mehmet Gürkan tarafından 1932 yılında temelleri atılan Türkiye’nin iplik devi İpliksan’ın tüm taşınmazları Isparta İcra Dairesi tarafından satılacak. Neredeyse Cumhuriyet’le yaşıt olan fabrikanın taşınmazları için belirlenen toplam muhammen bedel 377 milyon lira oldu. Şirket, bilirkişiler tarafından belirlenen kıymet takdirlerine itiraz etseler de sonuç değişmedi. İpliksan AŞ’nin üretim tesisleri 24 Ağustos tarihinde 194 milyon TL’ye satışa çıkmıştı..
TESCİLLİ TÜM MARKALAR SATILIYOR
Isparta İcra Dairesi, alacaklıların açtığı davalar sonrasında şirketin bugüne kadar tescil ettiği 15 markayı toplu olarak satışa çıkardı. 11 Şubat 2025 tarihinde yapılacak satışta markaların muhammen bedeli 2 milyon 950 bin TL olarak belirlendi. Satışa çıkan parkalar ise şunlar: İpliksan, İpliksan Şekil, Simli Zincir By Bravo, Penguen By Bravo, Sembol By Bravo, Jaspe By Bravo, Soft By Bravo, Simli By Bravo, Bebe By Bravo, Yeni Zincir By Bravo, Selin By Bravo, Akıllı Yün, Bravo Şekil, Bravo Ünlü, Bravo El Örgü… İpliksan AŞ’nin marka isimlerine ilk satışta alıcı çıkmazsa ikinci satış 18 Şubat tarihinde yapılacak.
KAP'A AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI
İpliksan, davalarla ilgili KAP (Kamu Aydınlatma Platformu) ‘a geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı: ‘’ Şirketimiz tarafından daha önce açıklandığı üzere, Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi ile iştirakimiz SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. arasında, Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi Sözleşmesi imzalanmış, Şirketimiz eski yönetimi tarafından bu sözleşmeye yönelik olarak borç kabul ve teminat sözleşmesi imzalanması ve iştirakimiz SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş.'nin sözleşmelere konu ödemeleri yapmaması nedeniyle, Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi tarafından Şirketimiz ve Bağlı Ortaklığımız SİS Sayılgan Dokuma Boya İplik San. ve Tic. A.Ş. aleyhine iflas yolu ile adi takip başlatılmıştır. Şirketimizin söz konusu icra takibine yönelik borca, kefaletin şekline ve hukuki geçerliliğine itirazda bulunması sebebiyle Danış Otelcilik Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi tarafından İstanbul 9. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 2021/420 Esas sayılı itirazın kaldırılması ve iflas konulu dava açılmış; davanın duruşmasında, dosyanın bilirkişide olması nedeniyle bilirkişiden dönüşünün beklenmesine karar verilmiş olup dosyanın bir sonraki duruşması 02.05.2024 tarihine ertelenmiştir.
CUMHURİYET’TEN GÜNÜMÜZE İPLİKSAN!
1932: Mehmet Gürkan: El Halısı Üretimi başlattı
1950: Mehmet Gürkan ve ailesi ''Gürkan Kolektif Aile Şirketi'' kurdu. - 1970 yılına değin Isparta Yün El Halısı üretildi. Ayrıca anılan şirket, Halı İpliği üretimi de gerçekleştirdi.
1971: Mustafa Gürkan İkinci Kuşak Temsilci Dönemi Gürkan Anonim Şirketi kuruldu. Makine Halısı ve Gül Yağı Üretimi başladı.
1973: Halı İpliği üretmek üzere İpliksan A.Ş. kuruldu.
1986: Yarı Kamgran Tesis Yatırımı yapıldı. El Örgü İpliği İmalatı başladı
1991: El Örgü İplikleri ’n Türkiye’de ilk kez standart getirdi. Türkiye'nin İlk Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Belgeli El Örgü İpi unvanı kazandı.
2003: 1932’den bu yana istikrarlı bir şekilde büyüme gerçekleştiren kurum 4.800 İğli Kamgarn 1.360 İğli Yarı Kamgarn 460 İğli Straygarn Tesisi ile 5.000 Ton kapasiteye erişti
2004: Fantezi İplik Üretimi başladı.
2008: Triko İpliği Üretimi kapasitesi yükseltildi
2015: Remateks Tekstil Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu.