Green Spa hakkında faaliyete devam kararı çıktı

19 Temmuzda Anadolu adliyesinde yapılan alacaklılar toplantısına katılan 40 kadar alacaklı 24 Haziran 2024 tarihinde iflas eden Green Spa’nın faaliyetine devam etmesine izin verdi.

Green Spa hakkında faaliyete devam kararı çıktı

Tecrübeli İş İnsanı Dilek Eren tarafından 2018 de kurulan, Maçka Residence Kempinsky ve Altunizade Mercure Hotel’de yer alan Green Spa işletmeleri hakkında 24 Haziran 2024 tarihinde iflas kararı verilmişti.
19 Temmuz 2024 tarihinde iflas memurluğu birinci alacaklılar toplantısını yaptı. Yaklaşık 40 alacaklının katıldığı toplantıda Green Spa’yı temsilen konuşan Avukat Murat C. Dayıoğlu şirketin Maçka Residence Kempinsky işletmesine son 2 yıl içinde 50.000.000.-TL’den fazla yatırım yapıldığını, ciroya ve karlılığa nazaran şirket değerinin 100.000.000.-TL’nin üzerinde olduğunu, bilirkişi tarafından hazırlanan raporda Green Spa’nın sadece tescilli marka değerinin bile 10.000.000.-TL olduğunu açıkladı ve eğer şirket çalışmaya devam ederse borcun 36 ay gibi bir zaman içinde ödenebileceğini söyledi.
Toplantıya katılan alacaklılar Green Spa’ya tam destek vererek faaliyetine devam etmesi gerektiğine oybirliği ile karar verdiler.
Dilek Eren tüm alacaklılara teşekkür ederek Maçka Residence Kempinski’de kendi öz sermayesi ile kurduğu 2100 m2’lik spa merkezi, yoga ve pilates salonları, güzellik merkezi, kafe ve restoranıyla ve Mercure Altunizade bünyesinde yer alan 2000 m2’lik ısıtmalı kapalı havuzlu spa alanı ile Türkiye’nin en seçkin ailelerine, iş insanlarına, sporcularına sağlıklı yaşam ve spa hizmeti verdiklerini, faaliyete izin verilmesi ile yaklaşık 1500 seçkin üye veya paket sahibinin de mağdur olmaktan kurtulduğunu, yaşadıkları ekonomik sorunları kurduğu tecrübeli yönetim kadrosu ile aşacağını ve tüm borçları en kısa zamanda ödeyerek iflastan çıkacağını umduğunu söyledi.