Tekstil devi 455 milyon TL'yi peşin ödeyen holdinge satıldı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası el konulan ve TMSF'ye devredilen tekstil devi şirket satıldı.

Tekstil devi 455 milyon TL'yi peşin ödeyen holdinge satıldı

Ev tekstili sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren ve geniş bir mağaza ağına sahip olan Doqu Home, Egeli iş adamlarının kurduğu Anadolu Güç Birliği Holding Anonim Şirketi'ne satıldı.

Doqu Home, Ağustos 2016'dan itibaren TMSF kayyımlığında yönetiliyordu ve 8 Mart'ta ihale yoluyla satışa sunuldu. Belirlenen muhammen bedelin üzerinde verilen teklifin kabul edilmesiyle satış resmen gerçekleştirildi.

TMSF fon kurulu ve Rekabet Kurumu tarafından onaylanan satışta, Anadolu Güç Birliği Holding Anonim Şirketi bedeli peşin olarak ödedi.

DOQU HOME KİME SATILDI?

CEO Alpaslan Baki Ertekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "13 Mart 2024 tarihinde Doqu Home için muhammen bedelin üzerinde aldığımız geçerli teklifi TMSF fon kurulu ve Rekabet Kurumu onayladı. Firma ihale bedelini peşin olarak ödedi. Bugün itibarıyla Kayseri Ticaret Sicil gazetesinde Doqu Home, ihaleyi kazanan şirket adına tescil edilmiştir. Doqu Home Tekstil firması, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Anadolu Güç Birliği Holding Anonim Şirketi tarafından satın alındı" dedi.

Doqu Home'un muhammen bedeli 455 milyon TL olarak belirlenmişti. Marka, geniş ürün koleksiyonları ve elyaf üretimi ile sektörde dikkat çekiyor.

Erciyes Anadolu Holding'in bilinen diğer markaları arasında Bellona, İstikbal, Mondi, Hes Kablo, Boyteks ve Form Sünger yer alıyor.